SD-politiker misstänks för skadegörelse | Expo.se

Annons

SD-politiker misstänks för skadegörelse

Publicerad 2013-01-17 16:47

En ersättare för Sverigedemokraterna i Blekinge misstänks för skadegörelse. Den 28-årige politikern misstänks för att krossat ett fönster till en port när han inte blev insläppt. 28-åringen nekar till brott.

Den 19 september förra året misstänks kommunpolitikern ha krossat en ruta till en port. Enligt vittnesuppgifter ska en man ha bråkat med en boende i huset på grund av att han inte blivit insläppt i trappuppgången. Mannen ska ha skrikit ”jävla kärring” och efter det misstänks han ha krossat portrutan med en stor sten. En boende som kände den misstänkta mannen och försökt lugna ner honom körde efter det inträffade hem 28-åringen. Personen som körde hem 28-åringen kände inte till att någon ruta krossats.

28-åringen nekar till brott. Han uppger i polisförhör att han varken minns att han varit på platsen eller att han körts hem då han varit för berusad.

När Expo Idag når 28-åringen vill han inte kommentera händelsen.

Den 8 januari fick en 70-årig man, som sitter som suppleant i en Sverigedemokratisk styrelse i Blekinge en åtalsunderlåtelse för snatteri.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons