Twitter måste identifiera hatspridare | Expo.se

Annons

Twitter måste identifiera hatspridare

Publicerad 2013-01-25 09:31

Twitter måste identifiera hatspridare
Reuters: Twitter måste hjälpa att till att identifiera de som ligger bakom antisemitiska inlägg i Frankrike. Det beslutade en fransk domstol på torsdagen. Om inte Twitter aktivt försöker identifiera personerna tvingas företaget att betala närmare 10 000 kronor i böter per dag. Domen kom efter att en judisk människorättsorganisation anmält en flod av antisemitiska inlägg på Twitter. Företaget har fått 15 dagar på sig att identifiera de som publicerat inläggen.

Rom släcker Colosseum i protest mot rasism
JTA: Ljusen i Colosseum kommer att tonas ner i protest mot rasism och antisemitiska uttalanden av bland annat företrädare av det ungerska högerextrema partiet Jobbik. Initiativet sponsras av Roms statsledning och den judiska församlingen i Rom. Aktionen sker på den internationella minnesdagen av Förintelsen den 27 januari. Roms borgmästare Gianni Alemanno sa i onsdags i ett uttalande att: ”Antisemitiska handlingar sprider sig på ett oroväckande sätt i Ungern och drivs på av Jobbik”.

Han sa även:

”Genom att släcka ner ljusen på Colosseum vill kommunen och den judiska församlingen på ett symboliskt sätt fördöma de främlingsfientliga handlingarna och ideologierna, inte bara från Ungerns extremhöger utan från alla i Europa. Det är vårt ansvar att protestera mot all form av rasism”.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons