Franskt del-ja till homoäktenskap | Expo.se

Annons

Franskt del-ja till homoäktenskap

Publicerad 2013-02-13 08:59

Frankrike röstar för homolag
Dagens Nyheter. Den franska nationalförsamlingen röstade på tisdagen för att anta en lag som ger homosexuella par rätt att ingå i samkönade äktenskap och adoptera. 329 representanter röstade för lagen och 229 emot. Lagförslaget har lett till stora demonstrationer i Frankrike både för och emot den.

Lagförslaget ska nu upp i den franska senaten. De börjar debattera frågan den 2 april.

Erik Almqvist förnekar miljonavtal
SvT. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Erik Almqvist förnekar att han erbjudits ett konsultavtal värt fyra miljoner kronor för att lämna riksdagen.

– Det har aldrig diskuterats några personliga fallskärmar eller avgångsvederlag för mig. Det enda som vi har pratat om är ett projekt som partiet varit intresserat av en längre tid och som jag kommer att vara inblandad i. Det är ett projekt som är större än bara jag, säger Almqvist till TT.

Enligt uppgifter till Expressen finns det intern kritik mot Sverigedemokraternas avtal med Erik Almqvist och att det bidragit till att Almqvist inte lämnat riksdagen. Källor till Expressen uppger att konsultavtalet är värt fyra miljoner kronor.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons