Gravplats i Jerusalem skändades i hämndattack | Expo.se

Annons

Gravplats i Jerusalem skändades i hämndattack

Publicerad 2013-02-15 08:58

Gravplats i Jerusalem vandaliserades i hämndattack
JTA. Davidsstjärnor och budskap som ”död åt araberna” och ”Muhammed är död” hade sprejats på gravstenar på en historisk muslimsk gravplats i Jerusalem. Vandaliseringen skedde bara en dag efter att flera bosättarhem hade rivits på västbanken. 2011 vandaliserades 15 gravstenar på samma gravplats. Vandaliseringen är en så kallad ”Price Tag”, begreppet syftar på högerextrema bosättares attacker mot palestinier med motivet att hämnas att Israel river bosättningar eller palestinskt våld mot israeler.

Stöd till polsk tidskrift om Förintelsen stoppas.
JTA. Kulturministeriet i Polen har stoppat stödet till landets enda tidskrift som skriver om frågor som rör Förintelsen. Jakub Petelewicz uppger att stödet är en viktig del av budgeten. Myndigheten motiverar sitt beslut med att de slutat ge stöd till bland annat vetenskapliga och historiska tidskrifter. Beslutet har överklagats och kulturministern Bogdan Zdrojewsk har uppgett att han ska se över fallet.

Israelisk fotbollsspelare portas från Dubai
JTA. Fotbollsspelaren Itay Schechter som spelar för den engelska klubben Swansea kan inte delta på lagets träningsläger i Dubai på grund av att han inte får resa in i landet. Förenade Arabemiraten har ingen diplomatisk relation med Israel och israeliska medborgare kan gripas och utvisas ur landet om de inte har ett speciellt VISA.

Hamas och Dubai har anklagat Israel för att på ett hotell i Dubai 2010 har mördat Hamas-företrädaren Mahmoud al-Mabhouh.

2009 fick en tennisturnering i Dubai rekordböter efter att den israeliska tennisspelaren Shahar Pe’er vägrats VISA. 2010 fick tennisspelaren ett VISA och fick delta på turneringen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons