Hakkors sprejades på moské i Frankrike | Expo.se

Annons

Hakkors sprejades på moské i Frankrike

Publicerad 2013-02-12 08:58

Hakkors sprejades på moské i Frankrike
The Local. Ytterligare en moské i Frankrike har klottrats ner med hakkors. Sex hakkors sprejades på moskén fasad och dörr. Bara för en vecka sedan attackerades en annan moské med hakkors. Den franska inrikesministern Manuel Valls har fördömt angreppen mot muslimer i landet. Företrädare för flera muslimska samfund har krävt att franska myndigheter tar angreppen på allvar.

Nazist åtalas för att hetsat mot judar i Ryssland
JTA. En 65 årig grundare till en nazist cell har åtalas i Sibirien. Mannen anklagas för att ha ha uppmanat till våld mot judar och citerat Mein Kampf. I en separat händelse spreds fylgblad som uppmanade judar att samlas vid den lokala tågstationen för att deporteras. ”De som inte möter upp kommer att skjutas”, stod det på flygbladet.

Rasistiska nidvisor mot italiensk fotbollsstjärna
Aftonbladet. Den italienska fotbollsstjärnan Mario Balotelli har återigen utsatts för rasism. Balotelli har precis värvats till AC Milan. Klubbägaren Silvio Berlusconis bror stod redan första veckan efter värvningen för en skandal. Han sa: - Nu ska vi gå och se familjens svarta pojke.

När Milan mötte rivalerna Inter Milan utsattes Balotelli för rasism från läktaren. Intersupportrar sjöng rasistiska nidvisor. Inter Milans president Massimo Moratti har tagit avstånd från fansens beteende.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons