Morgonkollen 130225 | Expo.se

Annons

Morgonkollen 130225

Publicerad 2013-02-25 09:06

EDL-ledare utsläppt från fängelse
The Guardian. English Defence Leagues ledare Stephen Lennon har släppts ut från fängelset, enligt organisationens hemsida. I januari dömdes Lennon till tio månaders fängelse för att ha rest in i USA med falska handlingar. Lennon ska ha överklagat domen och släppts från fängelset med fotboja.

Antisemitiska brott ökar i Belgien
Haaretz. I Belgien ökade antalet anmälda antisemitiska hatbrott med 30 procent 2012. 88 antisemitiska brott anmäldes 2012. Siffran beskrivs endast utgöra toppen av ett isberg eftersom de flesta antisemitiska brotten aldrig anmäls, uppger en företrädare för Centret för lika rättigheter och opposition mot rasism, som är det myndighetsorgan som genomfört undersökningen.

Polsk stad bojkottar fotbollsklubb efter antisemitism
JTA: Den polska kommunen Lodz har meddelat att fotbollsklubben LKS inte kommer att få hyra kommunens lokaler efter antisemitism från klubbens supportrar. På en hemsida kopplad till klubben hade en film lagts upp som visar supportrar kasta svärd på en bild föreställande en jude. På en skyllt uppmanades fansen att betala 2 Zloty för ”tre kast mot juden”.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons