Morgonkollen 130226 | Expo.se

Annons

Morgonkollen 130226

Publicerad 2013-02-26 08:59

Nazistinformatör fick miljonbelopp
Hurriyet Daily News: Den tyska säkerhetspolisen får hård kritik i Tyskland efter att det kommit fram att en informatör som kopplats till terrorcellen NSU under 18 år som informatör betalats över en och en halv miljon kronor. Parlamentsledamoten Sebastian Edathy säger att betalningen varit alldeles för hög.

Antisemitiska affischer väcker protester i Aten
JTA. Affischer som satts upp i Aten i Grekland promotar en show av den grekiska sångaren och komikern Tsimis Panousis har väckt protester från den judiska centralkommittén i Grekland. Affischerna föreställer en davidsstjärna med ett hakkors i.

”Affischens motiv förolämpar vår religion och minnet av sex miljoner judar som föll offer i Förintelsen.”, skriver den kommittén i ett uttalande till Greklands inrikesminister.

Panousis är känd för att provocera och symboliken på affischen anspelar på att Greklands finansiella kris skulle bero på Tyskland och påstådda judisk-kontrollerade finansiella intressen.

Högerextrem finansiär avliden
Gerhard Frey tidigare ledare för det högerextrema partiet Tysklands folkunion har avlidit 80 år gammal. Frey var en affärsman som pumpade in pengar i högerextrema projekt.

1987 bildade han Tysklands folkunion som av den tyska säkerhetspolisen klassades som högerextrem. Partiet upplöstes 2012.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons