SD-politiker: Victoria främjar särintressen | Expo.se

SD-politiker: Victoria främjar särintressen

Publicerad 2013-02-08 11:00

SD-kurirens chefredaktör Tommy Hansson reagerar kraftigt på kronprinsessan Victorias framträdande på QX-galan i måndags. Han kallar bland annat HBTQ-frågan för ett "försumbart särintresse" och ifrågasätter dess "samhällsnytta".

”Victoria pussas med Gardell på gaygalan. Kronsessan borde inte ägna sig åt att så till den grad främja särintressen.”

Så skrev Tommy Hansson på Facebook i går och länkade till sin blogg. På bloggen går att läsa:

”Kronprinsessan borde inte ta ställning så här kraftfullt för ett sådant särintresse vars samhällsnytta jämväl måste anses vara ytterst diskutabel. Hon borde kanske omge sig med bättre rådgivare.”

Hansson är ansvarig utgivare för Sverigedemokraternas partitidning SD-kuriren sedan 2009. Sedan 2010 är han också gruppledare för partiet i Södertälje. Till Expo Idag säger han att:

- Victoria får gärna bry sig om det och jag hade inte reagerat nämnvärt om hon skickat ett telegram eller så, men att framträda på scenen och så där och den uppmärksamhet det gav, det tycker jag inte anstår en blivande svensk statschef. Att ägna sig åt vad jag kallar ett försumbart särintresse.

- Jag tycker faktiskt att en person som representerar hela Sverige skulle ta större hänsyn till det traditionella familjeidealet som omfattas av desto fler människor, säger Hansson.

Hansson har tidigare uttryckt sig nedsättande om homosexuella och HBTQ-rörelsen. Han har bland annat sagt att han ser homosexualitet som ”en synd” och en fara samt i ett blogginlägg kallat pride-festivalen för ”shame-festivalen”.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons