Skottlossning vid Hedegaards hem

Publicerad 2013-02-05 14:29

Vid 12 tiden på tisdagen avlossades det skott vid Lars Hedegaards hem. Hedegaard är känd i den antimuslimska miljön och grundare till danska Tryckfrihetssällskapet. Skytten ska ha varit ute efter Hedegaard, enligt vad flera danska medier uppger.

Den danska tidningen Ekstra Bladet rapporterar att ett skott har avfyrats vid Hedegaards bostad och att uppgifter gör gällande att Hedegaard var måltavlan för skytten. Han ska dock inte ha träffats. Polisen är förtegen om händelsen.

– Vi kan bekräfta att en skottlossning anmälts och vi undersöker händelsen. Vi har inte mer att säga i dagsläget, säger polisen till Ekstra bladet.

Den danska polisen skriver i ett pressmeddelande att gärningsmannen flydde från platsen efter att hans pistol klickat när han skulle avlossa ett andra skott.

Enligt Ekstra Bladet är området där skjutningen ägt rum avspärrat och polisen ska även ha skickat en bombgrupp till platsen.

Lars Hedegaard är förutom grundare till det danska Tryckfrihetssällskapet även chefredaktör för den antimuslimska tidningen Dispatch International.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här