Åtalas för Hitlerhälsning på Friends Arena

Publicerad 2013-03-12 15:26

En 46-årig man åtalas för Hitlerhälsningar och för att ha skrikit Sieg heil på Friends Arenas invigningsmatch mellan Sverige och England i november. En engelsk supporter tog illa vid sig och uppmärksammade vakterna på händelen.

Under den match mellan Sverige och England som Zlatan Ibrahimović gjorde fyra mål på greps 46-åringen misstänkt för att ha gjort Hitlerhälsningar och ropat Sieg Heil. Flera vittnen pekar ut mannen, bland annat polis och ordningsvakter. Mannen som nekar till brott uppger att han ofta är högljudd i samband med fotbollsmatcher och att han viftar med armarna när han druckit. Han uppger att hans rörelser måste ha missuppfattats.

46-åringen åtalas i Solna tingsrätt för hets mot folkgrupp.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.