Morgonkollen 130312 | Expo.se

Annons

Morgonkollen 130312

Publicerad 2013-03-12 09:05

Nazister protesterade utanför skola i England
Birmingham Mail. En grupp nazister protesterade utanför en skola i Birmingham i måndags. Aktionen har fördömts av parlamentsledamoten i Labour, Jack Dromey. Nazisterna utnyttjar ett uppmärksammat fall i skolan där en elev begått självmord. Föräldrarna till eleven har uppgett att pojken utsatts för rasism av elever med asiatisk bakgrund.

Tre misstänkta i Frankrike för förberedelse till terrorbrott
JTA: Tre män som uppges ha inspirerats av terroristen Mohammed Merah har gripits i Frankrike. Männen greps nära Marseille. På en presskonferens meddelade polisen att de misstänkta hade tillgång till vapen och sprängmedel. Gruppen beskrivs även som kapabel att på kort tid utföra ett terrordåd i Frankrike.

Antimuslimska incidenter kartläggs i Storbritannien
BBC: Ett statligt finansierat projekt för att kartlägga antimuslimska brott har registrerat 632 incidenter. Projektet Tell Mama har kommit fram till att muslimska kvinnor är de som är mest utsatta. De flesta övergreppen mot muslimer sker på internet.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons