Svalt intresse bland kommunpolitiker | Expo.se

Svalt intresse bland kommunpolitiker

Publicerad 2013-03-06 16:39

(130306) Få sverigedemokratiska kommunpolitiker i Västra Götalandsregionen bryr sig om att deras gruppledare, Patrik Ehn, riskerar att uteslutas. De har inte heller fått någon information från partiet i saken. Det visar en rundringning som Expo Idag har gjort.

När Expo Idag ringer runt till sverigedemokratiska partiföreträdare i västsvenska kommuner är det många politiker som säger att de fått informationen om uteslutningsärendet via media.

– Jag läste om det i tidningen och har inte hört talas om det inom partiet. Det måste vara en ganska ny grej, säger Rolf Karlsson, ordförande i Uddevalla.

Han säger att han inte känner Patrik Ehn och att han därför inte vill kommentera saken mer än så.

Expo Idag har visat att SD-politiker i den Västsvenska regionfullmäktigegruppen upprörts av uteslutningsärendet. Bland kommunpolitikerna verkar dock inte saken ha rört upp så mycket känslor.

Rune Karlsson, gruppledare för partiet i Ale, har inte heller hört något om saken från partiet, men säger att han inte bryr sig om ärendet.

– Jag bor i Ale och bryr mig bara om kommunen. Det är bara ni som bryr er om sådant här, säger han.

Rundringningen omfattade tio ordförande och gruppledare i Västra Götalandsregionen. Av dessa är Mattias Gustafsson, gruppledare för SD i Strömstad, den enda som vill uttala sig om Ehn. Han säger sig ha fullt förtroende för regiongruppledaren.

– Jag vet inte mycket om saken, men han har mitt stöd, säger han.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons