Svalt intresse bland kommunpolitiker

Publicerad 2013-03-06 16:39

(130306) Få sverigedemokratiska kommunpolitiker i Västra Götalandsregionen bryr sig om att deras gruppledare, Patrik Ehn, riskerar att uteslutas. De har inte heller fått någon information från partiet i saken. Det visar en rundringning som Expo Idag har gjort.

När Expo Idag ringer runt till sverigedemokratiska partiföreträdare i västsvenska kommuner är det många politiker som säger att de fått informationen om uteslutningsärendet via media.

– Jag läste om det i tidningen och har inte hört talas om det inom partiet. Det måste vara en ganska ny grej, säger Rolf Karlsson, ordförande i Uddevalla.

Han säger att han inte känner Patrik Ehn och att han därför inte vill kommentera saken mer än så.

Expo Idag har visat att SD-politiker i den Västsvenska regionfullmäktigegruppen upprörts av uteslutningsärendet. Bland kommunpolitikerna verkar dock inte saken ha rört upp så mycket känslor.

Rune Karlsson, gruppledare för partiet i Ale, har inte heller hört något om saken från partiet, men säger att han inte bryr sig om ärendet.

– Jag bor i Ale och bryr mig bara om kommunen. Det är bara ni som bryr er om sådant här, säger han.

Rundringningen omfattade tio ordförande och gruppledare i Västra Götalandsregionen. Av dessa är Mattias Gustafsson, gruppledare för SD i Strömstad, den enda som vill uttala sig om Ehn. Han säger sig ha fullt förtroende för regiongruppledaren.

– Jag vet inte mycket om saken, men han har mitt stöd, säger han.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.