Tidigare partiledare stödjer Patrik Ehn

Publicerad 2013-03-06 17:09

Den tidigare partiledaren Mikael Jansson försvarar nu öppet den uteslutningshotade SD-politikern Patrik Ehn. Foto: EXPO.

(130306) Riksdagsledamoten och den före detta partiledaren Mikael Jansson stödjer den uteslutningshotade SD-politikern i Patrik Ehn. Jansson som även är partiets ordförande i Göteborg säger till Sveriges Radio att han hoppas att uteslutningsärendet avskrivs.

Den före detta SD-basen Mikael Jansson rycker ut till försvar för den uteslutningshotade politikern Patrik Ehn.

– Vi var överraskade över att de här frågorna ställdes överhuvudtaget. Det var en blixt från klar himmel. Men vi är optimistiska om framtiden, säger Mikael Jansson till Sveriges Radio i Göteborg.

Patrik Ehn har länge varit en av den tidigare partiledarens närmaste män. När Jansson avsattes som partiledare år 2005 och ersattes av Jimmie Åkesson blev Göteborgsdistriktet Janssons sista utpost. Flera av de personer som funnits runt den tidigare partiledaren antingen avpolleterades eller uteslöts av den nya partiledningen. Efter det seglade Ehn upp som Janssons närmaste man och har med åren fått flera tunga positioner i distriktet.

Nu hoppas Jansson få behålla sin bundsförvant i partiet. Till Sveriges Radio i Göteborg säger han att han hoppas att Sverigedemokraternas medlemsutskott avskriver ärendet.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!