Antisemitisk SD-politiker avgår

Publicerad 2013-04-02 16:56

Sverigedemokraten i Järna, Alexander Kieding, lämnar sina politiska uppdrag. Det meddelade partiet på tisdagseftermiddagen. Tidigare har Expo Idag publicerat en intervju där Kieding ifrågasätter Förintelsen.

– Han har meddelat en företrädare i partiet att han lämnar Sverigedemokraterna och sina förtroendeuppdrag med omedelbar verkan, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen till Expo Idag.

Enligt Kinnunen kontaktade Kieding själv partiet för att meddela att han lämnar.

Tidigare under dagen publicerade Expo Idag en intervju med Alexander Kieding där han bland annat ifrågasatte Förintelsen och hävdade att ”Israel kan ha trissat upp” dödstalet. Sajten ”Inte rasist men” har även kopplat Kieding till en blogg där rasistiska och antisemitiska blogginlägg publiceras.

Alexander Kieding sitter som ersättare för Sverigedemokraterna i Järnas kommundelsnämnd.

Förra veckan hävdade den sverigedemokratiske kommunpolitikern i Upplands-Bro, Mikael Höglund, att judarna styr USA och Vita Huset och att Sverigedemokraternas muslimhat beror på att Kent Ekeroth skulle vara jude.

Expo Idag har förgäves sökt Alexander Kieding för en kommentar.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här