Antisemitisk SD-politiker avgår | Expo.se

Annons

Antisemitisk SD-politiker avgår

Publicerad 2013-04-02 16:56

Sverigedemokraten i Järna, Alexander Kieding, lämnar sina politiska uppdrag. Det meddelade partiet på tisdagseftermiddagen. Tidigare har Expo Idag publicerat en intervju där Kieding ifrågasätter Förintelsen.

– Han har meddelat en företrädare i partiet att han lämnar Sverigedemokraterna och sina förtroendeuppdrag med omedelbar verkan, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen till Expo Idag.

Enligt Kinnunen kontaktade Kieding själv partiet för att meddela att han lämnar.

Tidigare under dagen publicerade Expo Idag en intervju med Alexander Kieding där han bland annat ifrågasatte Förintelsen och hävdade att ”Israel kan ha trissat upp” dödstalet. Sajten ”Inte rasist men” har även kopplat Kieding till en blogg där rasistiska och antisemitiska blogginlägg publiceras.

Alexander Kieding sitter som ersättare för Sverigedemokraterna i Järnas kommundelsnämnd.

Förra veckan hävdade den sverigedemokratiske kommunpolitikern i Upplands-Bro, Mikael Höglund, att judarna styr USA och Vita Huset och att Sverigedemokraternas muslimhat beror på att Kent Ekeroth skulle vara jude.

Expo Idag har förgäves sökt Alexander Kieding för en kommentar.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons