Invandringen i fokus när SD kommenterade budgeten | Expo.se

Invandringen i fokus när SD kommenterade budgeten

Publicerad 2013-04-16 10:30

Integrationspolitik stod i motsats till katastrofbistånd när Sverigedemokraterna kommenterade regeringens vårbudgetproposition på måndagen.

Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson, Sven-Olof Sällström, riktade inte helt oväntat in sig på regeringens satsning på integrationspolitik när han kommenterade regeringens vårbudget.

– Den enskilda största satsningen i år är på invandringen. Man finansierar detta genom att dra in biståndet till olika FN-organ. Vi vill istället, samtidigt som vi skär ner på invandringen, ge till exempel UNHCR mer resurser att hjälpa de behövande på plats i flyktingområden, sa han under en presskonferens i riksdagen.

Sällström sade även att SD ser positivt på ett femte jobbskatteavdrag.

– Vi har ingen motor i svensk ekonomi just nu och vi tror att vi behöver stimulera efterfrågan ytterligare. Nu har vi en väldigt utsatt situation men vi måste ändå försöka. Det har också visat sig i de utvärderingar som gjorts att ett jobbskatteavdrag har varit hyffsat effektiva för att skapa jobb, sa Sällström.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons