Nytt avhopp i SD-Väst

Publicerad 2013-04-17 09:22

Sverigedemokraten Elinor Englesson lämnar sina politiska uppdrag i protest mot hur partiet hanterade uteslutningen av Patrik Ehn och Daniel Rondslätt. Det rapporterar Nyheter 24.

Elinor Englesson sitter i Göteborgs kommunfullmäktige och är ersättare i Västra Götalands regionfullmäktige. Hon avgår från samtliga uppdrag och lämnar partiet, rapporterar Nyheter 24. Det efter att gruppledaren i Västra Götalandsregionen, Patrik Ehn, och hans politiske sekreterare Daniel Rondslätt uteslöts ur Sverigedemokraterna.

Englesson anklagar partiledaren Jimmie Åkesson och partisekreterare Björn Söder för att ha ingått i en ”pakt” och ifrågasätter anledningen till uteslutningarna av Ehn och Rondslätt.

Ehn uteslöts ur partiet i mitten av mars med motiveringen att han har ”ideologiskt avvikande” åsikter och Rondslätt anklagades för att ha uttryckt sig ”nedsättande om andra” och väckt ”negativ medial publicitet”.

– Jag tycker att det är många som gjort bort sig i politiken och har fått vara kvar för mycket värre saker, säger Englesson till Nyheter 24.

Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinunnen vill inte kommentera anklagelserna till Nyheter 24.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.