UKIP-politiker avgår

Publicerad 2013-05-16 09:05

UKIP-politikern Eric Kitson lämnar sina politiska uppdrag efter att det uppdagats att han på Facebook skrivit nedsättande om judar och muslimer. Kitson valdes nyligen in i den engelska kommunen Stourport-on-Severn.

Kitson har på Facebook lagt ut en nidbild på en muslim som grillas på spett över ett bokbål med Koraner. Han har även spridit antisemitiska påståenden om att bankdynastin Rothschild kontrollerade Nazityskland och Adolf Hitler. Han krävde också, på Facebook, en folkomröstning om att deportera ”sex miljoner invandrare och flyktingar”.

Kitsons medlemskap i UKIP utreds nu. På onsdagen meddelade han att han avgår från sina uppdrag. Han uppger att han publicerat kommentarerna och bilden för att visa ”hur dåliga de är”.

”Jag har inte ett rasistiskt ben i min kropp”, säger Kitson till Worcester News.

UIKP:S talesperson Gawain Towler, säger att Kitson visat ånger, men att det var rätt av honom om att lämna sitt politiska uppdrag.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.