Programledare hotad efter inslag med EDL-ledare

Publicerad 2013-06-17 09:31

En journalist har hotats efter att han ställt tuffa frågor till Tommy Robinson. (Foto David Lagerlöf/Expo)

BBC:s programledare Andrew Neil har hotats till livet efter att han intervjuat Tommy Robinson som är antimuslimska English Defence Leagues ledare. Neil konfronterade bland annat Robinson om hans brottsliga förflutna.

Det var i programmet Sunday Politics som Neil ställde frågor till Robinson om hans tidigare domar och våldet inom hans organisation. Efter intervjun Twittrade Neil att han fått ta emot dödshot och bland annat kallats muslim.

Robinson gick själv ut på sociala medier och kritiserade Neil, som han menar inte var intresserad av EDL:s politiska budskap utan istället ville svartmåla organisationen.

Efter mordet på soldaten Lee Rigby förra månaden har stödet för EDL ökat i England. På deras Facebookgrupp visade omkring 20 000 personer sitt stöd innan mordet. Nu ger över 140 000 sitt stöd till organisationen, rapporterar The Daily Sunday Express.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.