Utredningen mot Ekeroth fortsätter | Expo.se

Utredningen mot Ekeroth fortsätter

Publicerad 2013-06-19 11:54

Kent Ekeroth kan få en skattesmäll även för 2012. Tidigare har skatteverket krävt att han ska skatta för donationer till Avpixlat som gått till hans konto (Foto Expo)

I går rapporterade Siren om att Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth har beskattats för donationer till sajten Avpixlat. Donationer som under 2011 gick in på hans bankkonto. Expo Idag kan avslöja att skatteverket även utreder Ekeroths deklaration för 2012.

Under 2011 har Kent Ekeroth enligt Skatteverket fått över 226 000 kronor insatt på sitt bankkonto. Pengar som är donationer till Avpixlat. Av dessa har Ekeroth betalat utgifter för bland annat serverkostnader på 25 389 kronor, ett belopp Ekeroth inte behöver skatta för. Skatteverket medger också avdrag för särskild löneskatt på 40 230 kronor.

Eftersom pengarna gått in på Kent Ekeroths konto och han betalat sajtens utgifter från kontot, men samtidigt uppgett att han inte deltar i Avpixlats verksamhet så betraktar skatteverket detta som en passiv näringsverksamhet.

Kent Ekeroth har även fört över 70 000 kronor från avpixlatkontot till ett annat av hans bankonton.

Skatteverket slår fast att Kent Ekeroth 2011 gjort en vinst på Avpixlat med 201 151 kronor. Efter avdrag ska han skatta för 160 000 kronor.

Nu utreds även Kent Ekeroths skattedeklaration för inkomståret 2012. Enligt Skatteverket råder det samma förhållanden i 2012 års deklaration som 2011.

Hur mycket pengar som Kent Ekeroth fått in på sitt avpixlatkonto under 2012 är ännu inte offentliggjort.

När Expo Idag når Kent Ekeroth vill han inte kommentera uppgifterna.

– Jag har inte tid, säger han.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons