Frizon i Almedalen | Expo.se

Frizon i Almedalen

Publicerad 2013-07-01 01:14

På måndag är det Sverigedemokraternas dag i Almedalen. Partiet deltar i seminarier och debatter och framför allt håller Jimmie Åkesson det traditionsenliga talet på måndagskvällen.

Det är så det funkar i Almedalen. Idéerna, seminarierna, minglen och partiernas temadagar speglar opinionen i det svenska samhället. Sverigedemokraterna och partiets svans av ungpolitiker springer runt på Visbys gator för att deras idéer finns runt om i landet.

Det betyder inte att man måste stå tyst och titta på.

Vi är många som är trötta på Jimmie Åkessons gnäll om massinvandring och så kallad splittringspolitik. Det är en retorik som pekar ut syndabockar och som framför allt saknar konkreta lösningar.

För oss som tror på ett samhälle där alla får plats - utan rasism och intolerans är det lätt att provoceras. Men istället för att bara påpeka fel och brister i SD:s resonemang tänker vi ta chansen att utnyttja Sverigedemokraternas dag till att tala om vad vi är för, om vilket samhälle vi vill ha.

Under hashtagen #frizon sprider vi idéer om hur Sverige kan bli en antirasistisk frizon. Ju fler vi är som gör det, desto tydligare blir det att finns ett alternativ till diskriminering, rasism och Jimmie Åkessons Sverige.

Så, vi börjar här. Och hoppas att du hänger på.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons