Frizon i Almedalen

Publicerad 2013-07-01 01:14

På måndag är det Sverigedemokraternas dag i Almedalen. Partiet deltar i seminarier och debatter och framför allt håller Jimmie Åkesson det traditionsenliga talet på måndagskvällen.

Det är så det funkar i Almedalen. Idéerna, seminarierna, minglen och partiernas temadagar speglar opinionen i det svenska samhället. Sverigedemokraterna och partiets svans av ungpolitiker springer runt på Visbys gator för att deras idéer finns runt om i landet.

Det betyder inte att man måste stå tyst och titta på.

Vi är många som är trötta på Jimmie Åkessons gnäll om massinvandring och så kallad splittringspolitik. Det är en retorik som pekar ut syndabockar och som framför allt saknar konkreta lösningar.

För oss som tror på ett samhälle där alla får plats - utan rasism och intolerans är det lätt att provoceras. Men istället för att bara påpeka fel och brister i SD:s resonemang tänker vi ta chansen att utnyttja Sverigedemokraternas dag till att tala om vad vi är för, om vilket samhälle vi vill ha.

Under hashtagen #frizon sprider vi idéer om hur Sverige kan bli en antirasistisk frizon. Ju fler vi är som gör det, desto tydligare blir det att finns ett alternativ till diskriminering, rasism och Jimmie Åkessons Sverige.

Så, vi börjar här. Och hoppas att du hänger på.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!