Gyllene grynings soppkök förbjuds

Publicerad 2013-07-24 11:30

Atens borgmästare George Kaminis, som tidigare blivit attackerad av medlemmar från det nazistiska partiet Gyllene Gryning vid ett av partiets soppkök, har nu förbjudit partiet från att anordna ett nya liknande arrangemang.

Kaminis meddelade under fredagseftermiddagen att eftersom partiets planerade soppkök idag är avsett endast för folk som kunde bevisa att de var greker, så kommer han inte att tillåta det. Gyllene Gryning godkänner inte bara ID-handlingar som styrker grekiskt medborgarskap vid deras matutdelningar, eftersom de inte anser att man ska ha rätt till medborgarskap om man inte är ”100 procent grek”.

Kaminis meddelade att Gyllene Grynings mat- och klädutdelningar är olagliga eftersom de korrekta tillstånden inte finns, och för att evenemanget är ”politiskt oacceptabelt eftersom det medvetet spär på rasism och xenofobi”.

Gyllene Gryning har i ett uttalande till grekisk media svarat att deras utdelningar kommer att fortsätta och att deras parlamentsledamöter, partistyrelse och partiledare Nikos Michaloiakos kommer att närvara.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.