Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

– För närvarande arbetar vi ifrån att det är han som gjort sig skyldig till brottet. Det handlar om teknisk bevisning, vittnesmål och omständigheter som binder honom till brottet, säger åklagare Per-erik Rinsell till Expo Idag.

På fredagen häktades 36-åringen misstänkt för mordet på en småbarnsmamma i Trollhättan. Mannen har tidigare varit häktad i sin frånvaro och utlämnades i onsdags från Polen. 36-åringen befann sig i den mördade kvinnans lägenhet samma kväll som hon försvann.

– Det är en svår och komplicerad utredning som kommer att ta tid. Men samtidigt är det bra att vi har hittat kroppen och att den mordmisstänkte är tillbaka i Sverige, säger Rinsell.

36-åringen har ett långt förflutet i nazistmiljön och då i synnerhet Nationalsocialistisk front, sedermera Svenskarnas parti. På 90-talet ledde 36-åringen nazistorganisationens lokalavdelning i Trollhättan. Han var medlem i organisationen fram till åtminstone 2011. Även på senare tid har mannen gett uttryck för rasistiska åsikter. 36-åringen är sedan tidigare dömd för en rad våldsbrott. 1993 dömdes han till exempel för delaktighet i en brutal rasistisk misshandel på en somalisk man. 36-åringen hoppade jämfota på mannens huvud.

På ett foto från i våras poserar mannen med vapen tillsammans med den dåvarande sverigedemokratiska nämndemannen Katarina Reimers, rapporterar Bohuslänningen. Hon har nyligen lämnat partiet men med sitter fortfarande som nämndeman i Uddevalla på Sverigedemokraternas mandat.

Ytterligare två personer, en 31-åring och en 35-åring, som är bekanta med 36-åringen är häktade för skyddande av brottsling. Även 35-åringen har han ett förflutet i bland anat Nationalsocialistisk front.