Breiviksympatisör planerade attack

Publicerad 2013-08-27 10:19

Två britter, en 19-åring och en 20-åring har erkänt planer på att attackera moskéer. De har även skickat hotbrev. 20-åringen har dessutom erkänt brott mot Englands terrorlagstiftning.

I januari greps den 20-årige mannen efter att det sprejats rasistiska slagord på moskéer i Brixham och Torquay. I hans hem fann polisen ingredienser som kan användas i bombtillverkning och polisen tvingades evakuera området. I 20-åringens dator fanns al-Qaidas träningsmanual och Anders Behring Breiviks manifest. Dessutom har polisen beslagtagit tidningar med utklippta bokstäver som använts till fem hotbrev som skickats till olika moskéer.

20-åringen och 19-åring ska även ha genomgått en ”rit” där de märkt varandra på armen med ett kors.

Polisen Costa Nassisris, som arbetat med fallet, uppger till Western Morning News att de båda männen kallat sig för ”tempelriddare” och att de har visat ett extremt hat mot islam.

20-åringen åtalas nu bland annat under Englands terrorlagstiftning för att ha innehaft material som är ämnade till att begå terrordåd.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.