Hatbrott mot gravid kvinna

Publicerad 2013-08-18 11:57

Natten till lördag attackerades en gravid kvinna i 20-års åldern i Farsta. En okänd gärningsman slog kvinnans huvud flera gånger mot en bil tills hon svimmade.

Kvinnan som bar slöja säger i förhör att hon utsatts för ett hatbrott. I dagsläget utreder polisen misshandel.

- Vi har det med i beaktandet av det här. Kvinnans farhåga var att detta var ett hatbrott och vi utesluter ingenting i det här fallet, säger Jenny Algård, stationsbefäl på polisen i söderort till SVT.

Kvinnan fördes till sjukhus med svår hjärnskakning. Ingen person har gripits och ingen person är misstänkt för dådet.

Flera brott mot kvinnor i slöja har uppmärksammats. En 54-årig man som var med i bildandet av det antimuslimska Trykfrihetssällskapet har åtalats för en oprovocerad misshandel av en 43-årig kvinna och hennes 23-årige dotter utanför ett sjukhus i Malmö. Mannen ska efter misshandeln sagt rasistiska okvädningsord mot muslimer. Ett annat exempel är en 55-årig man som i år dömdes för ofredande efter att ha rasistiskt trakasserat en kvinna i slöja på en buss i Malmö.

I juli förlämpade den sverigedemokratiske kommunpolitikern i Borlänge, Christer Wikström, en muslimsk kvinna i en matbutik. Han sade bland annat till kvinnan att hon var på ”fel sida av jordklotet”.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.