Mangs ville skapa gängkrig | Expo.se

Mangs ville skapa gängkrig

Publicerad 2013-08-13 09:10

Peter Mangs (Foto Polisen)

Peter Mangs som dömts för två mord och åtta mordförsök i Malmö uppger till Sydsvenskan att han velat skapa ett gängkrig genom flera skjutningar. Dessutom antyder han att gjort sig skyldig till fler mord än vad han dömts för.

Peter Mangs har tidigare uppgett till Sydsvenskan att han är skyldig till mordet på Trez West Persson. Något han tidigare dömts för mot sitt nekande. Nu hävdar Mangs att han skjutit på över hundra platser, bland annat mot personer i den under världen. Mangs beskriver det som ”provokationer” för att starta ett gängkrig. Hans plan ser han som ett misslyckande eftersom de skjutningar han uppger att han utfört inte rapporterades till polisen och därmed inte fick någon uppmärksamhet.

Peter Mangs uppger även att han planerat att skjuta mot ett hyreshus i Malmö julen 2010 där det enligt han ska bo människor från två rivaliserande gäng.

– Det var planerat att skjuta på hela det huset. Tömma magasinet för att se att det gick och inga hylsor fastnade i vapnet och så, säger han till Sydsvenskan.

Mangs grep den 6 november och han menar att han därför inte kunde fullfölja sina planer.

Peter Mangs berättar till Sydsvenskan om 2003. Då dödades Kooros Effatian och Firas al-Sharia. Mangs säger att han grät efter att ”det hänt”. Mangs är dömd för det förstnämnda mordet. Han var dock misstänkt för båda morden, men till Sydsvenskan antyder att han att han var skyldig till båda.

När Sydsvenskan frågar ”Det du berättar nu det är ju i praktiken ett erkännande av mordet på Kooros Effatian eller Firas al-Sharia, eller hur?” svarar Mangs.

– Du får tolka det som du vill, jag säger inte mer om det nu.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons