Tre gripna i Somalia efter dödsskjutning

Publicerad 2013-08-23 09:26

Tre män har gripits i Somalia misstänkta för att vara inblandade i attacken där vänsterpolitikern Abdirahim Hassan dödades och Vänsterpartiets gruppledare i Stockholm Ann-Margarethe Livh skottskadades. Ytterligare två personer misstänks för att ha planerat attacken.

I onsdags i Mogadishu dödades Ungvänsterpolitkern Abdirahim Hassan och en säkerhetsvakt. Gruppledaren för Vänsterpartiet i Stockholm Ann-Margarethe Livh skottskadades. De var i Somalia för att besöka ett demokratiprojekt som Vänsterns internationella forum driver.

Det är oklart vilka som ligger bakom attacken, i ett tidigt skede pekades terrornätverket Al-Shabaab ut. Enligt den norska nyhetsbyrån NTB har tre personer gripits efter attacken och två stycken söks. Det är uppgifter som Utrikesdepartementet ännu inte kan bekräfta, rapporterar TT.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.