Ekeroth anmäld för hets mot folkgrupp | Expo.se

Ekeroth anmäld för hets mot folkgrupp

Publicerad 2013-09-12 11:09

Riksdagsledamot Kent Ekeroth har polisanmälts för hets mot folkgrupp efter att skrivit nedsättande om araber (Foto Expo).

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) har anmälts för hets mot folkgrupp efter ha skrivit nedsättande om araber på sin blogg. Dessutom anmäls han för att ha underlåtit att radera grova kommentarer. Hans partikamrat Thoralf Alfsson har också anmälts för kommentarer på sin blogg.

2009 skrev riksdagsledamot Kent Ekeroth på sin blogg att ”Bara en sån enkel grej som att förstå att araberna inte värderar liv – att de drivs av ett hat, en önskan om döden – säger det mesta”. Han har nu anmälts av den ideella organisationen Juridikfronten för hets mot folkgrupp.

Anmälan gäller även flera kommentarer som Ekeroth i flera års tid låtit ligga på sin blogg. Juridikfronten hänvisar till den så kallade BBS-lagen som slår fast att det är en bloggares skyldighet att ta bort kommentarer som strider mot bland annat lagen om hets mot folkgrupp.

”Muhammedaner är djur enligt mig, och en bra Muhammedan är en död Muhammedan!”.

”Stick och häng med dina stinkande somalier och zigenare istället”.

Kommentarerna är några av flera exempel som legat på Ekeroths blogg och som anmälts.

- Jag stängde för ett tag sedan av kommentering på bloggen. Innan dess kollade jag i princip aldrig kommentarerna. Raderade gjorde jag när någon gjorde mig uppmärksam på något som borde tas bort, säger Ekeroth till Nyheter24.

Efter anmälan har Ekeroth raderat en stor mängd blogginlägg.

Juridikfronten har dessutom anmält Thoralf Alfsson, riksdagskollega till Ekeroth för brott mot BBS-lagen. Alfsson är tidigare dömd för förtal.

Alfsson menar att Juridikfronten bara är ute efter att ”hänga ut” honom.

- Jag har ju varit det några gånger tidigare och sen när man vet vilka som ligger bakom så är det tydligt att det är personer som är ute efter att hänga ut mig, säger riksdagsledamoten till Nyheter24.

Juridikfronten har tidigare också anmält Avpixlat och för brott mot bland annat BBS-lagen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons