Kvinna misstänkt för homofobiskt hatbrott | Expo.se

Kvinna misstänkt för homofobiskt hatbrott

Publicerad 2013-09-03 12:57

En kvinna riktade slag och skrek homofobiska glåpord mot en förbipasserande man på en tunnelbaneperrong i Stockholm. Även en kvinna i mannens sällskap attackerades av flera personer.

Klockan var strax efter midnatt den 30 juni. Lördagen hade precis gått över till en ny dag när ett sällskap på två kvinnor och en man var på väg ner mot tunnelbanan i centrala Stockholm. Vid perrongen närmade sig en klart berusad 22-årig kvinna mannen och slog honom på kinden och rev honom så att han började blöda. Vittnen säger att angreppet skedde helt oprovocerat.

- Jävla bög. Du är en äcklig jävla bög. Horunge, skrek hon upprepande gånger mot honom, enligt förundersökningen.

Väl på tåget blev en av kvinnorna i mannens sällskap misshandlad av 22-åringen och hennes vänner. När polisen kom till platsen noterade de att 22-åringen var påtagligt berusad av alkohol och att hon vinglade kraftigt. Den misstänkte säger att hon varken erkänner eller förnekar brottet eftersom hon inte minns något.

- Om jag har sagt kränkande saker till honom då har han sagt det till mig med, säger hon i polisförhör.

Enligt BRÅ:s statistik är hatbrott av homofobiska motiv ett av de vanligaste hatbrotten. Tretton procent av de anmälda hatbrotten 2012 var av homofobiskt karaktär.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons