Mandela har kommit hem från sjukhuset

Publicerad 2013-09-02 10:00

På söndagen anlände Nelson Mandela till sitt hem från sjukhuset. 95-årige Mandela får fortfarande intensivvård.

Den 8 juni lades Nelson Madiba Mandela in på sjukhus efter en allvarlig lunginflammation. Hans tillstånd har flera gånger svängt och vid tillfällen varit instabilt, rapporterar TT. I Mandelas hem i förorten till Johannesburg Houghton kommer intensivvården att fortsätta. Det är hans familj som kämpat för att Mandela ska få vård i sitt hem.

Nelson Madiba Mandela kämpade mot Apartheidregimen i Sydafrika och satt fängslad i 27 år. Han blev president efter det första fria valet i Sydafrika. 1993 tilldelades Mandela Nobels fredspris. Det var under sin fängelsevistelse som Mandelas började få problem med lungorna.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.