Nazist dömd för brott mot knivlagen

Publicerad 2013-09-19 16:34

Kärnaktivisten i Svenska motståndsrörelsen Emil Hagberg har dömts för brott mot knivlagen. (Foto Expo)

Emil Hagberg som leder den nazistiska Svenska motståndsrörelsens stockholmsavdelning har dömts för brott mot knivlagen. Hagberg är tidigare dömd för ett flertal brott. Han har bland annat avtjänat ett fängelsestraff efter att en vapengömma kopplats till honom.

I mars tidigare i år stoppades Emil Hagberg med grupp aktivister från Svenska motståndsrörelsen när de färdades i bil. I bilen fann polisen en morakniv som tillhörde Hagberg.

Södertörns tingsrätt dömer Hagberg till böter på 1200 kronor.

Emil Hagberg har tidigare dömts för flera brott, bland annat för misshandel, våldsamt upplopp och flera fall av hets mot folkgrupp. 2007 kopplade polisen en vapengömma till honom. För det dömdes han till åtta månaders fängelse. Hagberg har tidigare varit ansvarig utgivare för Svenska motståndsrörelsens nättidning. Nu leder han organisationens stockholmsavdelning.

Svenska motståndsrörelsens aktivister är ofta beväpnade. Något de uppmanas till av sin organisation. När Svenska motståndsrörelsen nyligen höll en manifestation i Umeå upprättades anmälningar gällande brott mot knivlagen mot flera aktivister.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här