NPD skickade ut kondomer i en protest mot invandring | Expo.se

NPD skickade ut kondomer i en protest mot invandring

Publicerad 2013-09-10 10:14

Det tyska högerextrema partiet NPD:s ungdomsförbund har delat ut tusentals kondomer som en protest mot att ”invandrare förökar sig”. Lådor med kondomer skickades även ut till politiker.

NPD:s ungdomsförbund beställde tusentals kondomer med texten: ”För utlänningar och vissa tyskar”.

I en aktion skickade ungdomsförbundet kondomer i svarta lådor till tyska politiker i en protest mot ”okontrollerad invandring”, rapporterar Global Post.

”Vi protesterar mot den okontrollerade invandringen och befolkningsförändringen som den leder till i vårt land. Ni misslyckas med att lägga grunden till en familjepolitik för att stoppa den demografiska katastrofen som hotar vårt folk, skrev ungdomsförbundet i ett brev som skickades tillsammans med preventivmedlen.

Efter klagomål ursäktade sig det företag som försett NPD:s ungdomsförbund kondomerna. De har lovat att gottgöra genom att skicka såväl 10,000 kondomer som inkomsterna från ungdomsförbundets beställningen till en tysk organisation som arbetar mot högerextremism och antisemitism.

- Vi är väldigt ledsna att detta misstag hänt och att våra kondomer användes till sådan propaganda. Vi borde ha varit mer försiktiga när vi kontrollerade det tryckta materialet, sa Axel Roth, chefen för kondomföretaget, i ett uttalande.

NPD är ett rasideologiskt parti. Den tyska författningsdomstolen utreder om det är möjligt att förbjuda partiet.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons