Sitter i SD-styrelse – åtalas för misshandel

Publicerad 2013-10-07 12:06

En 47-årig man i en lokal SD-styrelse i Uppland åtalas för misshandel. Han misstänks för att ha slagit en man så att denne förlorade medvetandet. Misshandeln ska föregåtts av en diskussion om Sverigedemokraterna. 47-åringen nekar till brott.

Det var den 18 augusti 2013 på Sånka Camping i Skokloster mellan Stockholm och Uppsala som den 47-årige sverigedemokraten ska ha hamnat i en diskussion om Sverigedemokraterna och invandring. Sverigedemokraten ska ha kallat den han diskuterade med för ”idiot”. När en annan man reagerade på detta ska 47-åringen rest sig upp och slagit till honom i ansiktet så att mannen för en stund förlorade medvetandet. 47-åringen nekar till att han slagit mannen utan säger att han lagt handen mot mannens panna och knuffat till honom.

47-åringen säger att han efter händelsen ska ha stått utanför husvagnen och skrikit en ”massa dumheter” och att det är något han ångrar.

Sverigedemokraternas ordförande i 47-åringens kommunförening uppger att han inte känner till åtalet. På frågan om hur han ser på brottet svarar han:

– Det ser jag inte alls på, innan han avbryter samtalet.

Expo Idag har sökt den misstänkte 47-åringen för en kommentar.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.