Expomedarbetare tilldelas hederspris | Expo.se

Annons

Expomedarbetare tilldelas hederspris

Publicerad 2013-11-04 14:47

Expos medarbetare Jonathan Leman tilldelas ELSA-priset för 2013 av Svenska kommittén mot antisemitism.
”Jonathan Leman har på ett unikt sätt bidragit till att höja debatt- och kunskapsnivån, och därmed inverkat positivt på det offentliga samtalet”, står det i prismotiveringen.

expo jonathan leman Jonathan Leman tilldelas ELSA-priset för 2013

— Det är en stor ära för mig att ta emot detta pris. En central uppgift för antirasismen är att upplysa om och markera mot hat och konspirationsteorier. Men vi kan inte stanna där. Vi måste tro på att man genom att inleda dialog kan förändra attityder och bryta fördomar, säger Jonathan Leman.

Jonathan Leman har arbetat som utbildare på Stiftelsen Expo sedan 2010. Han har också använt sociala medier som Twitter och Facebook i sitt antirasistiska arbete.

- Jonathan Leman har en mycket stor kunskap om såväl antisemitism som fördomar och rasism mot andra grupper. Den kunskapen använder han för att effektivt och systematiskt, i sociala medier och andra forum, bemöta och motverka intolerans, säger Willy Silberstein, ordförande i Svenska kommittén mot antisemitism.

Elsa priset på 20 000 kronor delas ut i Stockholms Stora Synagoga den 10 november i samband med minnesceremonin för Kristallnatten 1938.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons