SD-politiker utesluten

Publicerad 2013-11-04 17:48

Kommunpolitikern Fredrik Molin som sitter för Sverigedemokraterna i Karlskoga har uteslutits ur partiet. Tidigare har han publicerat en text på partiets hemsida där syriska flyktingar jämställdes med Anders Behring Breivik och med ledande tyska nazister.

– Man har tagit helhets grepp kring olika aspekter. Det handlar bland annat om hur han brukat den lokala hemsidan och hur han har uppträtt mot tjänstemän i kommunen, säger Martin Kinnunen, presschef för Sverigedemokraterna till SVT om att Molin utesluts.

Expo Idag har tidigare uppmärksammat att Molin låtit publicera en text på SD-karlskogas hemsida där syriska flyktingar jämställdes med Adolf Hitlers ställföreträdare Herman Göring och Heinrich Himmler, som organiserade och verkställde den nazityska folkmordspolitiken. Flyktingar från Syrien påstods också ha dödat fler personer än vad Anders Behring Breivik gjort sig skyldig till.

Fredrik Molin har även förlorat sitt passerkort till kommunhuset eftersom han anses utgöra ett arbetsmiljöproblem. Han ska bland annat tagit smygfoton och kallat det förre kommunalrådet för ”jävla kärring”, rapporterar SVT.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.