Tårta kastad på Jimmie Åkesson | Expo.se

Tårta kastad på Jimmie Åkesson

Publicerad 2013-11-05 18:02

Jimmie Åkessons boksignering avbröts abrupt efter en dryg kvart då en kvinna kastade en tårta i ansiktet på partiledaren. Foto: Expo

Sverigedemokraternas satsning på att ta över Söder i Stockholm har inte mottagits väl. Partiledaren Jimmie Åkesson fick en tårta kastad på sig. Ett hundratal personer demonstrerar mot partiets närvaro.

En kvinna kastade en tårta på partiledaren Jimmie Åkesson. Attacken skedde i samband med Åkessons boksignering vid Nytorget i Stockholm.

Kvinnan slängde sig fram i boksigneringsbåset och kastade en tårta på Åkesson. Hon försökte även slänga sig mot honom rapporterar Aftonbladet. Kvinnan greps snabbt av polisen. Säpovakter förde bort Åkesson i säkerhet.
– Kvinnan är frihetsberövad. Det är någon form av brott helt klart, men vi får se vad det blir för rubricering, säger Sven-Erik Olsson, presstalesman vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Södermalm är ett av områdena där Sverigedemokraterna kommer att göra ”ivriga satsningar” meddelade Linus Bylund, partiets pressekreterare tidigare, rapporterar Svenska Dagbladet. Boksigneringen är således en del av Sverigedemokraternas strategi att vinna över väljare från Södermalm. Vid förra valet fick partiet endast en av hundra väljarna i Nytorget, jämfört med en av tjugo i resterande landet.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons