Du läser just nu gratis innehåll

Ditt stöd hjälper oss bekämpa rasism och främja demokrati genom granskning och kunskapsspridning.

Enligt Gyllene gryning beslagtog polisen mobiltelefoner, hårdiskar och SIM-kort. Partiet uppmanar till protester utanför parlamentet. Det är hemmen till parlamentsledamöterna Giorgos Germenis, Stathis Boukouras och Panagiotis Iliopoulos som genomsökts, rapporterar Associated Press.

Grekiska myndigheter inledde en omfattande utredning mot Gyllene gryning i augusti efter att en antifascistisk musiker mördats. Den man som erkänt mordet har kopplingar till partiet. Flera ledande politiker i Gyllene gryning, bland andra partiledaren, sitter häktad i väntan på rättegång.

Enligt uppgifter i grekiska medier kommer ytterligare tolv partiaktivister att ingå i rättegången . De är misstänkta för en rad brott. Två mord kommer också att innefattas i målet. Ett gäller mordet den 27 januari på en 27-årig man i Aten. Två personer har gripits för dådet, varav en ska ha kopplingar till Gyllene gryning. Även mordet av en 17-årig student där en av de gripna för dådet har kopplingar till Gyllene gryning läggs till i åtalet som ska visa att Gyllene gryning är en kriminell organisation, rapporterar Ekathimerini.

Förra onsdagen fick Gyllene grynings vice partiledare avslag på sin begäran att släppas från häktet. Tidigare har partiledaren Nikos Mihaloliakos fått samma besked från rätten.

Ämnen i artikeln