Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Polisen granskar rasistiska nätkommentarer

Publicerad 2013-12-12 14:24

Polisens hatbrottsgrupp i Stockholm granskar de rasistiska och våldsbejakande kommentarer som de senaste dagarna uppmärksammats i Expressen. Gruppen har hållit möten om hur de kan gå vidare i ärendet.

– Vi har haft möten och tittar på hur vi ska gå vidare och jobba med det här inom polisen i Stockholm. Diskussion förs på länsnivå, säger Bente Böckmann som är utredare i Stockholms hatbrottsgrupp till Expo Idag.

Expressen och Researchgruppen har de senaste dagarna avslöjat identiteten på rad personer som anonymt spridit grovt rasistiska och våldsbejakande kommentarer på rasistiska hatsajter. Många av de som uttryckt sig rasistiskt är framträdande sverigedemokrater.

Bente Böckmann bedömer att flera av personernas kommentarer kan bryta mot olika lagar.

Böckmann kan i nuläget inte gå in på exakt hur polisen arbetar med ärendet.

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.