Tre begärs häktade efter nazistattack | Expo.se

Tre begärs häktade efter nazistattack

Publicerad 2013-12-18 11:24

Tre personer från Svenska motståndsrörelsen har begärts häktade efter söndagens attack mot en antinazistisk demonstration i Kärrtorp. Samtidigt har polisen gjort husrannsakningar på flera adresser.

De tre männen begärdes häktade på onsdagsförmiddagen. Två av dem, 23 respektive 24 år gamla, är hemmahörande i Stockholm medan den tredje är 29 år gammal. Han är ledare för Svenska motståndsrörelsen i Stockholm, men bosatt i Dalarna. Samtliga är på sannolika skäl misstänkta för våldsamt upplopp.

Sammanlagt har 26 personer suttit anhållna misstänkta för delaktighet i attacken mot den antinazistiska manifestationen i Kärrtorp i söndags. Under tiden som de har suttit inlåsta har polisen genomfört husrannsakningar på flera adresser runt om i landet. Det bekräftar Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.
- Det rör sig om ett ganska stort antal husrannsakningar. Fynden kommer ligga till grund för om de här personerna kommer begäras häktade eller inte, säger han till Expo idag.
På tisdagsförmiddagen satt åklagare Tove Kullberg i möte med polisens utredare för att bestämma hur utredningen ska drivas vidare.
- Jag kan inte gå in på eventuella fynd och brottsmisstankar, utan det kommer åklagaren att redogöra för, säger Kjell Lindgren.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Med hjälp av ditt stöd kan vi fortsätta vara en fri röst som granskar rasistiska grupper och idéer och sprider kunskap som gör att fler vill och kan stå upp mot rasismen – för demokratin.
Stöd Expo!  Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

PROJEKT: FULSPEL

Med projektet Fulspel vill vi öka kunskapen om hur unga exponeras för högerextrema budskap i gamingmiljöer och hur det kan leda till radikalisering. 

Annons