Tre begärs häktade efter nazistattack | Expo.se

Tre begärs häktade efter nazistattack

Publicerad 2013-12-18 11:24

Tre personer från Svenska motståndsrörelsen har begärts häktade efter söndagens attack mot en antinazistisk demonstration i Kärrtorp. Samtidigt har polisen gjort husrannsakningar på flera adresser.

De tre männen begärdes häktade på onsdagsförmiddagen. Två av dem, 23 respektive 24 år gamla, är hemmahörande i Stockholm medan den tredje är 29 år gammal. Han är ledare för Svenska motståndsrörelsen i Stockholm, men bosatt i Dalarna. Samtliga är på sannolika skäl misstänkta för våldsamt upplopp.

Sammanlagt har 26 personer suttit anhållna misstänkta för delaktighet i attacken mot den antinazistiska manifestationen i Kärrtorp i söndags. Under tiden som de har suttit inlåsta har polisen genomfört husrannsakningar på flera adresser runt om i landet. Det bekräftar Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.
- Det rör sig om ett ganska stort antal husrannsakningar. Fynden kommer ligga till grund för om de här personerna kommer begäras häktade eller inte, säger han till Expo idag.
På tisdagsförmiddagen satt åklagare Tove Kullberg i möte med polisens utredare för att bestämma hur utredningen ska drivas vidare.
- Jag kan inte gå in på eventuella fynd och brottsmisstankar, utan det kommer åklagaren att redogöra för, säger Kjell Lindgren.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons