Gripna för nazistiskt klotter i Kärrtorp

Publicerad 2014-01-13 10:26

Tre personer i Kärrtorp har gripits för nazistisk klotter i Kärrtorp. De misstänks för skadegörelse. Den senaste tiden har en våg av rasistiskt klotter uppmärksammats, bland annat i Kärrtorp.

Ett vittne till händelsen tipsade polisen om att tre personer i 20-års åldern sprejade propaganda för Svenska motståndsrörelsens nätsajt och slogans som ”gatan tillhör oss” på en skolbyggnad i Kärrtorp. Polisen släppte under natten, efter förhör, de misstänkta, rapporterar Aftonbladet. De är dock fortfarande misstänkta för brott och polisen har genomfört husrannsakan hos männen.

Det har återkommande rapporterats om nazistiskt klotter i Kärrtorp. En anledning till att de antinazistiska demonstrationerna anordnandes i Kärrtorp i slutet av förra året var just klottret. En av manifestationerna attackerades av Svenska motståndsrörelsen. Tre personer från organisationen sitter häktade misstänkta för våldsamt upplopp. Bland dem ledaren i Stockholm.

Även på andra platser i Stockholm har klotter i form av hakkors dykt upp. Polisen har inlett en utredning och genomför tekniskundersökning av klottret, rapporterar Aftonbladet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.