Nazist fälld för vapenbrott | Expo.se

Nazist fälld för vapenbrott

Publicerad 2014-01-27 11:01

En 26-årig aktivist i Svenska motståndsrörelsen har dömts av Luleå tingsrätt för brott mot kniv- och vapenlagen. Aktivisten sedan tidigare dömd för flera brott. Bland annat grov misshandel.

Den 9 april var 26-åringen inblandad i ett bråk på en restaurang i Luleå. Vakten behövde hjälp med avisa mannen och polis kallades till platsen. När 26-åringen visiterades hittade polisen en kniv och pepparsprej. I förundersökningen framgår att det inte är första gången 26-åringen beväpnat sig.

”NN är känd för att han brukar ha kniv på sig, och vid skyddsvisitationen så påträffas det i NN:s jacka, en kniv samt en burk med pepparsprej.”

Den 23 januari i år dömdes 26-åringen för händelsen till 70 dagsböter på 50 kronor vardera av Luleå Tingsrätt för brott mot knivlagen och vapenlagen.

26-åringen förekommer sedan tidigare under många punkter i belastningsregistret.

2012 fastslog hovrätten en dom på sju månaders fängelse för olaga hot och misshandel. Han dömdes även samma år för vapenbrott och snatteri. Han är även dömd för bland annat grov misshandel, våld mot tjänsteman och brott mot ordningslagen.

23-åringen har tidigare varit medlem i Nationaldemokraterna, 2008 gick han med i Svenska motståndsrörelsen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons