Nazist omhäktad efter nazistattack i Kärrtorp

Publicerad 2014-01-17 18:22

Tre aktivister i Svenska motståndsrörelsen som attackerade den antinazistiska manifestationen i Kärrtorp har omhäktats. (Foto: Expo)

En tredje aktivist i Svenska motståndsrörelsen, som deltog i attacken mot en antinazistisk demonstration i Kärrtorp förra året, har omhäktats. På torsdagen omhäktades två aktivister misstänkta för våldsamt upplopp.

I december förra året attackerade ett 30-tal nazister i Svenska motståndsrörelsen med flaskor och smällare en antinazistisk demonstration i Kärrtorp. 26 aktivister i Svenska motståndsrörelsen greps efter händelsen. Tre aktivister i åldrarna 23, 24 och 29 häktades, misstänkta för våldsamt upplopp.

På torsdagen omhäktades 23-åringen och 29-åringen som leder Svenska motståndsrörelsen i Stockholm. På fredagen omhäktades 24-åringen.

På fredagen häktades även en 34-åring från den militanta vänsterextrema organisationen Revolutionära fronten, misstänkt för dråpförsök. Han misstänks ha knivhuggit en aktivist i Svenska motståndsrörelsen i samband med händelsen i Kärrtorp.

Senast den 30 januari ska åtal ha väckts mot de häktade nazisterna.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.