Antisemitisk komiker nekas inresa till England

Publicerad 2014-02-04 11:11

Dieudonne, den franska komikern som är ökänd för antisemitism har nekats inresetillstånd till England. Inrikesministern menar att han kan störa den allmänna ordningen.

Den franska komikern Dieudonne har stoppats från att resa in i England. Inrikesministern i England Theresa May, motiverar beslutet med att människor som utgör en säkerhetsrisk, och/eller riskerar att störa den allmänna ordningen, kan nekas inresetillstånd.
Komikern som är ökänd för sin antisemitism har tidigare under flera tillfällen dömts för hets mot folkgrupp. Han har även antytt att en judisk journalist hör hemma i en gaskammare.

Den 46-åriga komikern har tidigare varit i det ”antisionistiska partiet”. Ett parti där övertygelsen om en världslig judisk konspiration är stark. Komikern har även hamnat i blåsväder efter att han gjort gesten ”la quenelle” som beskrivs som en inverterad nazisthälsning. Dieudonne själv menar att hälsningen inte är antisemitiskt, utan en protest mot etablissemanget. Gesten uppmärksammades nyligen efter att fotbollslaget West Bromwich spelare Nicolas Anelka gjort den under en match.

Förra månaden sa den franska regeringen att de vill stoppa Dieudonnes föreställningar.

Ämnen

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här