Antisemitisk komiker nekas inresa till England | Expo.se

Annons

Antisemitisk komiker nekas inresa till England

Publicerad 2014-02-04 11:11

Dieudonne, den franska komikern som är ökänd för antisemitism har nekats inresetillstånd till England. Inrikesministern menar att han kan störa den allmänna ordningen.

Den franska komikern Dieudonne har stoppats från att resa in i England. Inrikesministern i England Theresa May, motiverar beslutet med att människor som utgör en säkerhetsrisk, och/eller riskerar att störa den allmänna ordningen, kan nekas inresetillstånd.
Komikern som är ökänd för sin antisemitism har tidigare under flera tillfällen dömts för hets mot folkgrupp. Han har även antytt att en judisk journalist hör hemma i en gaskammare.

Den 46-åriga komikern har tidigare varit i det ”antisionistiska partiet”. Ett parti där övertygelsen om en världslig judisk konspiration är stark. Komikern har även hamnat i blåsväder efter att han gjort gesten ”la quenelle” som beskrivs som en inverterad nazisthälsning. Dieudonne själv menar att hälsningen inte är antisemitiskt, utan en protest mot etablissemanget. Gesten uppmärksammades nyligen efter att fotbollslaget West Bromwich spelare Nicolas Anelka gjort den under en match.

Förra månaden sa den franska regeringen att de vill stoppa Dieudonnes föreställningar.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons