Åkesson till hårt angrepp mot arbetarrörelsen i vårtal | Expo.se

Åkesson till hårt angrepp mot arbetarrörelsen i vårtal

Publicerad 2014-04-26 16:34

Jimmie Åkesson höll på lördagen sitt vårtal på Långholmen i Stockholm. Hans tal fokuserade på socialdemokratin och EU-valet. Innan Åkesson talade hade partiets toppkandidater till EU-valet, inför stora applåder, deklarerat att de vill förbjuda tiggeri.

Idag samlades sverigedemokraterna på Långholmen för att lyssna på Jimmie Åkesson och andra företrädare för partiet. Det var andra gången Åkesson talade på Långholmen, vilket enligt honom innebar att det nu blivit en tradition för Sverigedemokraterna. Jimmie Åkesson deklarerade att vårtalet var starten på partiets EU-valkampanj. I sitt tal gick Åkesson till hårt angrepp mot Socialdemokraterna som han menar tillhör en ”falsk arbetarrörelse”. Han talade också om protesterna mot flera av hans arbetsplatsbesök, som enligt Sverigedemokraternas pressmeddelande handlat om att värva socialdemokratiska väljare. För sin publik hävdade dock Åkesson att han besökte arbetsplatser för att lära sig om den svenska välfärden. I samband med besöken har partiledaren mötts av protester i bland annat i Malmö från vårdpersonal och brandmän.

Jimmie Åkesson hävdade att protesterna var orkestrerade av politiker i ”facklig förklädnad” och att:

– Det har varit tillsynes samma sorts utspökade vänsterextremister som brukar dyka upp för att störa oss – och för att bara störa i största allmänhet, sa Åkeson.

Åkesson menade att protesterna är ett tecken på att Sverigedemokraterna växt.

– Det besvärar de falska profeterna i den genomfalska, svekfulla så kallade arbetarrörelsen.

På Långholmen talade även Sverigedemokraternas två toppnamn på listan till Europaparlamentet, Kristina Winberg och Peter Lundgren. En kärnfråga för dem var att förbjuda vad de kallar EU-tiggeri. Till Expo Idag sa Winberg att Sverigedemokraterna förespråkar utvisningen av EU-medborgare som tigger i Sverige, även barn. Svenska medborgare som tigger ska ”avhysas”, menar hon.

SDU:s företrädare Victor Karlsson som inledde dagen talade om vikten av kärnkraft och menade att medierna inte lyckats granska nackdelaren med vindkraft. Bland annat konstaterade han att vindkraft kräver vind för att fungera. Dessutom har vindkraftverk historiskt orsakat större skador än kärnkraft, hävdade han.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons