Avhoppad SD-politiker går över till nazistparti | Expo.se

Avhoppad SD-politiker går över till nazistparti

Publicerad 2014-04-11 13:30

Nazistiska Svenskarnas parti tar ett kommunmandat från Sverigedemokraterna i Ystads. Det är den avhoppade sverigedemokraten och kommunpolitikern Lars Rosenberg som anslutit sig till Svenskarnas parti och som i nästa val kommer att kandidera för nazistpartiet.

Lars Rosenberg lämnade Sverigedemokraterna efter kritik mot toppstyrning i partiet och med anklagelser om att partikollegor ”luras och bedrar”. Han sitter dock kvar som politisk vilde i Ystads kommunfullmäktige och till nästa val kandiderar han för nazistiska Svenskarnas parti.

Rosenberg är en av flera sverigedemokrater som ställt upp för sverigedemokraterna i val för att sedan ansluta sig till Svenskarnas parti. I Hedemora anslöt sig två kommunpolitiker till partiet, en av dessa lämnade sedan. I Lidköping tog Svenskarnas parti ett sverigedemokratiskt mandat när ersättaren Curt Linusson blev ordinarie i fullmäktige. I Mönsterås förlorade Sverigedemokraterna ett mandat när Anders Leander gick över till Svenskarnas parti. Ersättaren i Tidaholm, Stig-Erik Werner som uteslutits ur Sverigedemokraterna, har flera gånger uttryckt sympati för Svenskarnas parti. På torsdagen rapporterade Expo Idag att även Reine Wikström, veteran inom vit makt-miljön, kommit in på Sverigedemokraternas mandat i Mölndal. På sociala medier visar Wikström stöd till Svenskarnas parti och dess partiledare.

Svenskarnas parti kommer i valet att kandidera i ett 30-tal kommuner. Nyligen meddelade partiet nya personer som registrerats till valet. En av dem är Nils-Eric Hennix . Han kommer att ställa upp för partiet till Landstinget i Skåne. Hennix har varit ledare för Nationaldemokraterna. 2013 fastställde hovrätten en dom om hets mot folkgrupp mot honom.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons