Nazisterna mobiliserar – ladda ned Intolerans 13

Publicerad 2014-04-23 12:12

Förra året avslutades med att Svenska motståndsrörelsen attackerade en antinazistisk manifestation i Kärrtorp. Inte sedan Expo började mäta aktiviteterna från den rasideologiska miljön har den varit så aktiv som 2013. (Foto: Expo)

Aktiviteten i den rasideologiska miljön är rekordhög. På ett år har antalet aktiviteter från miljön ökat med 28 procent. Organisationerna sprider allt mer propaganda och bedriver utåtriktad verksamhet som torgmöten i större omfattning än tidigare. Det visar Expos årsrapport Intolerans 13

expo intolerans

Ladda ned rapporten

Detta är Expos sjätte årsrapport om den ras­ideologiska miljöns aktiviteter. I årsrapporten sammanställer och granskar vi miljöns aktiviteter utifrån fem kategorier: antalet aktiviteter, form av aktivitet, den geografiska spridningen, vilka organisationer som står bakom aktiviteterna samt antalet aktiva organisationer. Aktiviteterna är indelade i olika kategorier: propagandaspridning, manifestationer, social aktivitet, kampförberedande, föredrag, kommunpolitik, demonstrationer och konserter. Uppgifterna bygger först och främst på organisationernas egen rapportering. Från och med årsrapporten 2012 har vi också inkluderat annan organiserad intolerans som Sverigedemokraterna och counterjihadrörelsen. För dessa finns dock ingen statistik.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.