Ny partiledare för BNP | Expo.se

Ny partiledare för BNP

Publicerad 2014-07-22 11:32

Nick Griffin lämnar posten som partiledare för British National Party. (Foto: Expo)

Efter att British National Party successivt tappat stöd och förlorat sin representation i Europaparlamentet byts partiledaren Nick Griffin ut mot Adam Walker.

I ett uttalande på partiets hemsida säger Nick Griffin att det efter 15 år som partiledare är dags att han lämnar sin plats. Han skyller den senaste tidens valfiaskon på att partiet Ukip tagit dess väljare.

British National Party har de senaste åren fått allt svårare att mobilisera sina väljare. I Europaparlamentsvalet för två månader sen förlorade Griffin sitt mandat.

Svarta rubriker har följt Nick Griffins politiska karriär. Under senare år har han varit aktiv i olika nationella samarbeten och bland annat haft goda kontakter med det numera nedlagda svenska partiet Nationaldemokraterna. Han har även talat på högerextrema manifestationer i Sverige.

Den tidigare vice partiledaren Adam Walker tar över ledarrollen. Han uppmärksammas i brittiska medier för att han tidigare i år stängdes av på livstid från att arbeta som lärare. Avstängningen kom efter att Walker fått en villkorlig fängelsedom för att muntligt ha skymfat tre skolpojkar, jagat dem med sin bil och skurit sönder däcken på deras cyklar med kniv, rapporterar The Guardian.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons