SvP:s tidning hetsade mot minoriteter – döms för hets | Expo.se

Annons

SvP:s tidning hetsade mot minoriteter – döms för hets

Publicerad 2014-07-02 18:15

Den ansvarige utgivaren för en nyhetssajt som ägs av Svenskarnas parti döms för hets mot folkgrupp. På sajten uppmanas det till våld och hat mot homosexuella, romer, somalier och homosexuella.

Sebastian Karlsson har varit ansvarig utgivare för Svenskarnas partis nyhetssajt sedan 2009. En del material som Karlsson fällts för har återpublicerats från Info 14 och Nationalsocialistiskt fronts tidning, Den svenske nationalsocialisten. Det är den ideella föreningen Juridikfronten som stod bakom anmälan. I anslutning till en artikel med rubriken ”Löss och annan ovälkommen ohyra” publicerades kommentaren:

”Annan ovälkommen ohyra, är det fler än jag som tänker på somalier”. Karlsson dömdes för den kommentarer och åtta andra. Sebastian Karlsson har nekat till brott och hävdat att vissa artiklar och kommentarer varit ”skämt”, att andra handlat om ”legitim” diskussion eller om ”fakta”.

Sebastian Karlsson döms för yttrandefrihetsbrottet hets mot folkgrupp till villkorlig dom och hundra dagsböter på femtio kronor vardera.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons