Fler SD-politiker uppmanas att avgå

Publicerad 2014-09-11 18:12

Sverigedemokraterna uppmanar ytterligare fyra av sina kandidater att avsäga sig sin kandidatur. Det efter att Expressen och Researchgruppen avslöjat att kandidaterna på hatsajter skrivit grovt rasistiska kommentarer.

– Vi förväntar oss att alla kommer att avsäga sig sina kandidaturer, säger Sverigedemokraternas presschef Martin Kinunnen till Expressen.

Det handlar om Ulla-Britt Wennel, på sverigedemokraternas valsedel i Vallentunakommun. Hon har bland annat skrivit ”Om negroida personer deppar ihop får de väl flytta härifrån”.

Nils Jengenäs, toppnamn i Solna, har skrivit att ”muslimernas handikap sitter ju trots allt i huvudet”.

”Otacksamma kräk, finns bara en väg för dom och det är hem till hyddan”, hävdade Sture Johansson femte namn i Gislaved. En fjärde kandidat som uppmanas avgå är Björn Löfvenius, sjunde namn till kommunfullmäktige i Borås. Han har kallat asylsökande för ”parasiter”. Till Expressen, säger en anhörig till Löfvenius att han redan lämnat Sverigedemokraterna.

Hittills har fyra kandidater valt att avgå självmant och fyra kandidater uppmanats att lämna Sverigedemokraterna efter Expressens och Researchgruppens granskning, rapporterar Expressen.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.