Hjärtmanifestation mot SD:s kvinnohat

Publicerad 2014-09-03 22:20

Under onsdagskvällen spred en skara personer pappershjärtan i centrala Landskrona till stöd för en kvinna som framfört en kritisk låt om Sverigedemokraterna. Bakgrunden är att kvinnan på ett internt Sverigedemokratiskt forum fått utstå hot och sexistiska kränkningar av bland annat SD-politiker.

– Vi vill visa vår kärlek för dem som gång på gång blir hotade efter att ha stått upp mot Sverigedemokraterna, säger Tobias Lohse, koordinator för Tillsammansskapet Eslöv som arrangerat manifestationen.

Deltagarna i manifestationen promenerade genom centrala Landskrona och samlades till slut på Rådhustorget för att prata och lyssna på ett anförande. När den så kallade ”lovebombingen” var över satt det färgglada hjärtan över en stor del av centrum. Den utsatta kvinnan valde av säkerhetsskäl att inte delta.

– Detta ska inte ses som en motreaktion. Vi vill visa att vår kärlek är starkare än deras hat, betonar Tobias Lohse för Expo.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!