SD-ordförande bedriver kampanj mot sitt parti

Publicerad 2014-09-03 17:27

Sverigedemokraternas ordförande i Halland Thord Brynielsson bedriver en personvalskampanj där han hävdar att lokalavdelningen i hans hemkommun blivit kuppad av liberaler och "flyktingkramare".

Annons

Annons

I brinnande valrörelse kantas Sverigedemokraterna i halländska Kungsbacka av konflikter. Detta efter att partiets idag enda fullmäktigeledamot i kommunen Thord Brynielsson som även är ordförande i Hallandsdistriktet lanserat en personvalskampanj där han går till attack mot sin egen lokalavdelning.

I ett flygblad som Brynielsson sprider i kommunen hävdar han att partiavdelningen tagits över under ”kuppartade former”. Brynielsson som står som nummer 13 på kommunvalsedeln skriver i sitt flygblad ”Vill du att liberaler och flyktingkramare ska företräda SD? Om inte – kryssa sverigedemokraten Thord Brynielsson!”.

Partiets toppkandidat i Kungsbacka Carita Boulwén säger att lokalavdelningen tänker kontakta partistyrelsen om Brynielssons kampanj.

– Vi känner till detta och tar givetvis avstånd från det, säger hon.

Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen hävdar att partiet centralt inte känner till Brynielssons agerande.

- Vi får undersöka det här, säger han.

Expo Idag har förgäves sökt Thord Brynielsson för en kommentar.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.